Cinta Photographer Part 13

Part 12

Oleh kerana terlalu letih Aina tertidur di dalam kereta itu .Aina membuka mata
dan kelihatan Amirul tidak berada di sebelahnya.Aina mengosok matanya dengan
perlahan . Aina lihat jam sudah pukul 8 malam .Lalu Aina memandang ke arah luar
dan kelihatan dia sedang berada di sesuatu puncak yang tidak di cam di mana
tempatnya .Disitu kelihatan Amirul sedang duduk dibangku seorang diri melihat
sesuatu .

Aina keluar dari kereta itu.Di kiri dan kanannya ada taman yang dipenuhi
bunga.Aina berjalan menuju ke arah Amirul . "Amirul .. " panggil Aina.Amirul
menoleh kebelakang ."Eh awak dah bangun.Jom cepat duduk sini"kata Amirul
sambil menepuk2 bangku disebelahnya.Aina akur lalu terus duduk disitu . "Kita
kat mana ni ? " tanya Aina . "Shhssss" kata Amirul sambil meletakkan jari
telunjuknya di bibir ,kemudian matanya mengarahkan Aina memandang dihadapan.

Dengan tiba-tiba Bunga Api muncul dari tengah kota Kuala Lumpur.
Membuatkan Aina terpegun melihat kecantikkan bunga api dari tempat
yang tinggi . "Cantik kan?" tanya Amirul sambil tersenyum . Matanya masih lagi
tertumpu pada keunikkan bunga api itu . "Cantik " kata Aina sambil tersenyum.
Lalu Aina terus membuka penutup lens kameranya yang sentiasa tergantung dilehernya
itu untuk mengambil gambar suasana Kuala Lumpur yang dihiasi bunga api yang
berwarna warni .

"Kat sini lah tempat saya release tension . Kalau ada apa2 masalah saya akan datang
kesini dan melihat keindahan Kuala Lumpur.Kat sini tak ramai orang lalu lalang,
jadi senanglah saya nak dapatkan ketenangan" kata Amirul.Aina memandang
kearah Amirul yang masih lagi tersenyum tenang memandang permandang dihadapannya
itu . "Kalau awak ada masalah , awak datang lah sini . Saya bagi awak pinjam tempat
saya ni . Dulu tempat ni ramai orang datang sebab ada restaurant kat atas tu . Tapi
lepas restaurant tu ditutup tak ramai dah yang datang " kata Amirul sambil memandang
kearah Aina, sewaktu dia memandang Aina dia dapat rasakan hatinya berdegup kencang.
Aina tersenyum kearahnya membuatkan hati Amirul semakin laju berdegup.

"Terima kasih Amirul" kata Aina . Amirul ketawa kecil . "Sama-sama. So .. boleh
saya tahu kenapa awak sedih je tadi ? Saya sure ianya bukan sebab liyana kan?"
tanya Amirul . Aina terdiam seketika . "Awak.. pernah jatuh cinta tak ? " tanya Aina.
Amirul memandang kearah Aina dengan wajah yang terkejut . "Awak..awak suka
Zain ke ?" tanya Amirul . Aina menundukkan kepalanya. "Saya tak tahu..tapi hati
saya rasa sakit tengok dia bersama orang lain.." kata Aina dengan perlahan sambil
mengigit bibirnya menahan daripada menangis. Amirul terdiam. Cahaya daripada
bunga api itu menampakkan wajah Aina yang sedang tunduk itu.. Entah kenapa
hati dia terasa sakit bila mendengar Aina berkata begitu. 

Saya tak pernah jatuh cinta Aina.. tapi sekarang saya rasa saya dah jatuh cinta
bisik hati Amirul sambil mengusap bahu Aina dengan perlahan untuk menenangkannya

**************************************************************

Amirul memberhentikan keretanya di bawah kondominium Aina . Sepanjang
perjalanan mereka pulang, mereka langsung tidak berkata apa apa .

"Terima kasih Amirul .. " kata Aina . "Sama-sama .. " balas Amirul sambil
tersenyum hambar . Aina membuka pintu kereta itu untuk keluar, tiba-tiba
Amirul bersuara . " Aina . awak .. lupakan jelah perasaan awak tu . Ianya akan
menyakitkan hati awak je.." kata Amirul dengan nada perlahan. Aina hanya
mendiamkan diri . Lalu terus keluar dari kereta itu dan berlalu pergi . Amirul
memandang kearah Aina yang sedang berjalan itu dengan wajah yang sayu.

Aina berjalan keluar dari lif itu . Dengan tidak bermaya Aina berjalan
menuju ke kondonya itu . "Kau pergi mana? Baru sekarang nak balik??"
Aina mengangkat kepalanya memandang kearah depan. Kelihatan Zain
sedang memeluk tubuh dihadapan rumahnya dengan muka yang masam.
"Ni bukan hal kau lah. Suka hati aku lah nak balik lambat ke apa" jawab
Aina dengan nada dingin sambil berjalan kearah rumahnya untuk membuka
pintu .

Dengan tiba2 Zain menarik lengan Aina kearahnya membuatkan Aina tersentak.
"Bukan hal aku ?! aku ni boss kau ! Kalau ada apa2 berlaku kat kau macam
mana?! Apa yang aku nak jawab dekat mak bapak kau !" marah Zain .
Aina terkedu . Aina menarik perlahan lengannya itu dari pegangan Zain .
Aina menundukkan kepalanya . "Maaf sebab buat kau risau. Tapi tolong jangan
sebut pasal mak ayah aku.. mereka dah tak ada" kata Aina dengan nada perlahan
lalu terus membuka pintu rumahnya dan masuk kedalam .

Zain terdiam . Baru sahaja dia hendak memanggil Aina , pintu rumah Aina
sudah ditutup dengan kuat .


To be continued
Oh oh ~ Zain you've messed up everything . Um Aina dah mula jatuh cinta pada
Zain? Make sense sebab dia merupakan peminat Zain dari sekolah dan tak
terkejut kalau dia TERjatuh cinta (Just explain pada yang tak faham)

Again takda kena mengena.
 blink blink.
Thanks sudi baca ^^ 

Jangan lupa tinggal link blog di komen atau shoutbox :)

1 Itik gebo-gebo:

Miss Xyz berkata...

Huh, lega amirul tu tak buat apa2 (fuhh)

 
Blog ini telah diubah suai oleh Fyra Zaidi