Matluthfi Teach Us Many Things . Open Your Mind

Iklan Untuk Cerita Cinta Remaja . Apa kau ingat Blog ni tak ada
Iklan ke ?

Assalammualaikum !
Salam Satu Malaysia !

Baiklah hari ni aku nak bagi pendapat sikit lah untuk anda - anda semua
yang mengenali Matluthfi  . Dia seorang Vlogger yang agak terkenal
di Australia dan Malaysia *Based on Most View* . Kalau AnwarHadi,
Maria Elena hangpa semua kenal jugak kan ? Hah mereka bertiga
ni merupakan seorang vlogger yang aku minat . Tapi aku prefer
Matluthfi , kerana messages yang selalunya ingin dia sampaikan
mesti dalam bentuk yang kelakar . Tetapi ada juga yang serius .

Antara yang aku respect dia ialah , dia masih lagi mengekalkan
loghat utara dia  . Tidak seperti yang lain , bila di depan orang
terus cakap KL . Bak kata budak2 sekarang ni "Bajet KL lah
lu" .

Bila aku start tengok video dia . Banyak perkara yang telah
aku pelajari . Cara penyampaian dia juga begitu berkesan,
dia berjaya membuka minda ramai masyarakat . Contoh
tentang pembuangan sampah , dan banyaklah . Actually
aku malas nak listkan satu2 haha . Kalau nak tengok kesemua
video dia , tengok disidebar aku , tekan gambar dia yang comel
tu ya .

But recently , bila video terbaru dia muncul . yang bertajuk
"Rant On Popularity"







Aku tengok video dia ni BANYAK kali . And tak pernah rasa bosan,
sebab bagi aku apa yang dia katakan itu betul . And yang buat aku
kecewa ialah , ada sesetengah peminat KPOP memarahi dia kerana
dia membuat muka "menjengkelkan" apabila meletakkan gambar
"EunHyuk" disitu . Bagi aku tiada salah pun disitu , setiap manusia
mempunyai citarasa sendiri . And bukan niat Matluthfi untuk mengutuk
EunHyuk tu . Dia hanya tidak berminat apabila dia disamakan dengan orang
lain , dia lebih suka orang suka dia kerana dia *Itu yang aku rasa

Bagi peminat peminat KPOP yang memarahi Matluthfi ni , tolonglah.
Buka minda anda , jangan kerana matluthfi tegur sedikit anda nak
membenci dia . Lagipun aku pun minat KPOP sikit tapi aku steady je.
Oh Maybe sebab aku tak minat Eunhyuk *Kenal Pun Tak* 

Matluthfi membuat video ini untuk menyampaikan messages kepada
kita  , bukan untuk menghina sesiapa . Alah ini dikirakan macam
dia ceritalah tabiat2 orang malaysia ni . 

Jadi Ambil Yang Jernih , Buang Yang Keruh . Jangan tunggu
Air tu dah keruh sepenuhnya baru kau terhegeh hegeh nak dia
jadi jernih balik . * Tak faham ? Aku pun tak Faham .*

Anda terasa ?  Buatlah gaya Matluthfi , Aduh terasa ~


Minat boleh tapi jangan sampai jadi obses . Gila padahnya.


Jangan lupa tinggal link blog di komen atau shoutbox :)

5 Itik gebo-gebo:

Zaf98 berkata...

y0h0h0o0!~ muka dia cam 0rg k0rea lah~ eunhyuk~ haha! adalah sama sikit~ best ah vide0 dia~ klaka! :D

Muhamad Azam berkata...

Nice entry..

Hope sudi balas kunjungan :D

http://blogbudaksengal.blogspot.com/

athirah berkata...

ramai yg kata dia ni iras eunhyuk , tp sy xnampak pon persamaan tu . haha

*maybe diorang tu sama dr segi kekurusan kut ;)

Gadis mutiara_Solehah berkata...

haha,setuju,kene lah tengok dengan pandangan positive kan?(^_^).. Btw,matluthfi is superbeb awesome<3

nis berkata...

Hai~! Datang follow sini. Harap boleh follow saya balek..

http://sjanelf.blogspot.com

 
Blog ini telah diubah suai oleh Fyra Zaidi