Kau Pakai Baju Kurung , Kau Ketinggalan Zaman !

Assalammualaikum !
Salam Satu Malaysia !

Eh Eh  tidak tidak jangan nak caci maki aku dulu sebelum
kau baca Post aku ni . Siapa2 yang maki aku tu sah
Buta Huruf . Kihkihkih

Baiklah dalam Entry yang Berlabel Entry Sentap Menyentap
dimana aku akan memperli orang dengan cara yang cukup sopan
dan innocent face . Hari ini aku akan membincangkan tentang isu
Baju Kurung . Wuuuuh ~

Ada sesetengah orang terutama Perempuan yang menyangka dirinya
sungguhlah hebat dan pandai berfesyen dengan memakai pakaian
yang tidak cukup kain , menganggap Baju Kurung ini merupakan
pakaian yang ketinggalan zaman .

Oh Well , aku rasa kesian tengok orang yang anggap baju kurung ni
ketinggalan zaman . Kau tahu tak baju kurung ni lah baju yang paling
sopan sekali , itu tak termasuk jubah semua tu lah . And AT LEAST
bila kita pakai baju kurung tak ada lah orang semua nak mengutuk kita
pakai baju Tak cukup kain macam dah miskin sangat . Walhal ditangan
memegang Iphone , Ipad segala benda tu .Oh maybe korang dah tak ada
duit nak beli Baju sebab dah beli Ipad, BlackBerry semua tu kan ?
Meyh sini aku sedekahkan baju kurung aku untuk korang kihkihkih

Aku tak suruh pun korang pakai Baju kurung tu setiap hari , sampai
tak boleh langsung nak pakai baju lain . Boleh , sebab aku pun
kadang-kadang pernah keluar pakai seluar jeans semua tu . Tapi
aku tak pernah pun anggap baju kurung tu ketinggalan zaman .

And pada sesiapa yang teringin nak keluar pakai baju kurung ,
tak perlu lah rasa malu . Biarlah orang pandang2 kita ,
at least kita tak dapat dosa sebab kita tutup aurat kita . And
anda sepatutnya berbangga apabila memakainya sebab mesti
ada orang akan memuji anda dan anda akan kelihatan sungguh
ayu ! Silap2 orang boleh gelarkan Perempuan Melayu Terakhir
kihikihkih.

Eh Eh Terasa ? Sila Buat Gaya Matluthfi . Aduh Terasaa ~


Jangan buang tebiat pakai baju kurung time nak bersenam .
Jangan lupa tinggal link blog di komen atau shoutbox :)

4 Itik gebo-gebo:

Manja berkata...

manja singgah sini

http://notamanjaku.blogspot.com/2012/03/mini-giveaway-by-manja-im-limited_20.html

salam semua. MANJA ada buat MINI GIVEAWAY. ada 31 hadiah untuk di menangi. syarat yang simple. MALAH BOLEH PILIH HADIAH YANG MANA yang korang nak. tak percaya? jom terjah :) harap korang support

gdsbnga berkata...

saya suka gila pakai baju kurus . opss kurung . hhi . sebab nampak lagi cantik dengan baju kurung . kperasan sendiri . kbai .

Nur Hazimah berkata...

Saya pun suka pakai baju kurung :) Lebih selesa.

jan berkata...

hehehehe.lagi senang pki bju krung.kalo pki jeans, bju, tudung lagi...huhuhu

 
Blog ini telah diubah suai oleh Fyra Zaidi