BEN ASHAARI AJAK KONGSI CERITA CUTI SEKOLAH

BEN ASHAARI 

*Cough* Cerpen Cinta Remaja nanti aku
sambung (Y)

Okey ni first time aku masuk segmen *Pakcik* Ben Ashaari . Ehem saya budak
sekolah (Y) . Sebab selama ni selalu terlepas okay sad .

Baiklah taknak merapu dekat sini . Lebih baik aku start .

Kalau dulu time cuti sekolah aku selalu pergi mana2 , Kl , Melaka , Perak .
Sebab time tu pangkat ayah Penolong Kanan je *Cough*  jadi tak banyak
lah kerja and ada cuti banyak . Paling aku suka balik kampung . Okay
aku tipu , dulu aku tak suka balik kampung time cuti sebab aku tak ada
kawan and aku tak faham loghat diorang . Hang tau dak ? Aku pi sana
langsung tak bercakap m serupa aku tak wujud kat situ -.- .

Tapi sekarang , time cuti sekolah aku hanya duduk dirumah , Ayah pulak
bekerja maklumlah naik pangkat jadi Pengetua EC *Cough*  . Jadi
tak banyak cuti yang ayah dapat . Jadi sepanjang cuti , aku menghadap
Laptop , mengupdate segala yang boleh diupdate termasuk blog aku ni.
And sekarang dah jarang balik kampung , raya pun tak balik . Kalau
dulu aku tak suka , sekarang aku dah suka . Sebab aku dah berkawan
dengan sedara sedara aku tu and dah mula faham dengan loghat mereka.
Tapi masalahnya , sekarang ni jarang keluar pergi bersiar siar dengan
keluar  . Paling jauh pun KL , itupun sebab nak uruskan hal kakak and
abang . Haih Nasib2 .

*Teringat waktu kena kejar dengan Angsa dekat kampung , salah satu
punca aku bencikan kampung DULU , tapi sekarang Angsa tu dah mampoih
dah mwahahah*


Awat Cerita aku pendek sangat ?

Jangan lupa tinggal link blog di komen atau shoutbox :)

18 Itik gebo-gebo:

Cik Anis berkata...

nice story.. :) from same segmen. Cik Anis dah follow.. jom follow me pulak.

Pka Rahim berkata...

hi! pka pon join segmen abg ben tau.
meh la datang melawat.

http://pkaemerald.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

terima kasih :)

ZaroL berkata...

Best kan masa kecik2...Segmen yang sama =)

http://pelangianoy.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

Mieya Atiera berkata...

nice story :)

http://budakshumort.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

puteri cahaya. berkata...

Anak pengetua la ni... waaah... skrg semua cuti duduk depan laptop... untungla... k; jom singgah blog akak... hehe...intai2x..

http://ainblogger.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

Mimi Suke Cupcakee berkata...

samalah kitw...hehe

http://www.akuhiduplagi.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

apisv2 berkata...

Salam, jenguk cerita cuti sekolah korang ;o

http://www.apisv2.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

Miss Laviva berkata...

Zaman terindah = Zaman sekolah :)

Gen2Merah berkata...

nice... wah, ayah dah jadi pengetua sekolah ye.. mesti seorang cikgu yang berdedikasi..

Muhamad Azam berkata...

Dari segmen sama..

Jom ke blog saya pulak

http://blogbudaksengal.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

Syida Muhajir berkata...

Salam perkenalan saya salah sorang peserta di dari blog abg ben. Jemput ke blog saya, semoga kita persahabatan kita akan mekar bak bunga di taman.BW and follow here.

AzRiey berkata...

zaman sekolah memamg best

terjah sini pula

http://azrieyx.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html#comment-form

zakirul rahim berkata...

hihihi..tahniah untuk ayah kamu..huhu


jemput singgah:
http://zakirulrahim.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

Cik Lyeen berkata...

wah...anak penolong kanan?bgus2x.....tp cuti duk umah je..mcm lyeen...online memanjang..hahaa

done follow kamu..:) dr segman yg sma..

Ted berkata...

Lahir tahun bile dik?hehe

Tu lah, bg saya, semua org ada pengalaman masing2.

Saya sampai skang takut angsa.huhu. Ntah kenapa angsa suka sangat kejar org, kalau lalu tepi die mesti kena sudu

saya pun buat entry ni, budakpakaibraces.blogspot.com

Gadis mutiara_Solehah berkata...

bw sn dr segmen yg sama^^

http://saranghaesolehah.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

Cik Kamoo berkata...

singgah dari Blog Ben mengenang kisah cuti sekolah!

athirah berkata...

*cough cough ;)

hye , singgah dr segmen yg sama ;)

 
Blog ini telah diubah suai oleh Fyra Zaidi