Cinta Remaja . Part 9

* Tekan tajuk2 disidebar untuk membaca part sebelumnya*


"Apa yang diorang bincangkan tu?" bisik hati sofea . Dia mendengar
sahaja segala perbualan diantara dua orang pelajar itu. Setelah selesai
mendengar , dan sudah memahami apa yang berlaku . Sofea tersenyum
lalu meninggalkan tempat itu . Keinginan dia untuk mencari Delaila hilang
serta merta.

Di kelas
" Eh elisha hari ni awak tak pergi dating dengan faizal ke?" usik huda.
Elisha hanya menggeleng dan senyum . Hari ni Faizal ada latihan
muzik dengan Cikgu Shah selepas sekolah jadi tak dapatlah mereka
hendak berdating.  " Awak pula ? nazmi mana ? " Giliran Elisha pula
yang mengusik. " Eh kita dengan Nazmi mana ada apa2 " ujar huda.
pada waktu itu mukanya sudah pun kemerah merahan menahan malu.

Sedang Huda dan Elisha rancak bergossip , tiba2 Sofea datang dengan
senyuman di wajahnya . Huda dan Elisha pelik melihat rakannya itu
yang tersenyum seorang diri . " Sofea awak okey tak ?" tanya Huda.
Sofea hanya mengangguk . Elisha sudah mula perasan sesuatu lalu bertanya
" Sofea ada cerita panas ke ? Ceritalah dengan kitaorang ! " pujuk Elisha.
Selesai sahaja Sofea bercerita , Delaila dengan tiba2 datang kearah mereka.
Lantas mereka bertiga cepat2 berlagak seperti biasa . Sampai sahaja disana
Delaila pelik melihat rakan-rakannya itu , mereka memandang Delaila dengan
senyuman yang terlebih Mesra ! "Buang tebiat apa diorg ni?" bisik hati delaila.

Sementara itu
" Danish kau sukakan Sofea ke?" tanya Nazmi. Danish hanya menggelengkan
kepalanya . " Habis tu kenapa kau layan Sofea tu lebih2?" sambung Nazmi.
"mana ada,aku layan dia biasa jelah" ujar danish . Nazmi terdiam mendengar
kata2 Danish itu ." Biasa ? "bisik hati nazmi . Sedang mereka membuat hal
masing , Haziq tiba2 muncul . "Hah Haziq kau pergi mana!? penat kitaorang cari
kau"jerit Faizal ."Aku pergi tolong cikgu sekejap" jawab haziq dengan selamba .
"tolong cikgu ke berdating dengan awek baru si Alisa tu ?" tanya Danish
sambil tersenyum gatal . Haziq menggelengkan kepala "Hish buat apa aku
nak dating dengan dia" kata haziq . "Baguslah kau tak dating dengan dia,
dia tu aku punya tau" gurau Danish. Haziq, Faizal dan Nazmi hanya ketawa
mendengar danish berkata begitu . Sedang mereka bergurau senda tiba2
ada suara perempuan sedang menegur "Hai Danish"

( To Be Continued)

Cerita Ini hanya rekaan semata mata

Jangan lupa tinggal link blog di komen atau shoutbox :)

2 Itik gebo-gebo:

FH berkata...

Saya suka nama watak :D

HADIAH DARI UK! :) http://thelittlefh.blogspot.com/2012/01/giveaway-tahun-baru-ummihaniecom.html

O CIKTEDDY berkata...

ha,siapakah prempuan itu?kui3

 
Blog ini telah diubah suai oleh Fyra Zaidi