10 cara tampil cute !


*kulit bersinar
 tak kira laa kulit anda jenis  sawo matang,kuning langsat,putih atau hitam manis 
tapi yang penting kulit anda tu terawat dan bersih,baik wajah atau tubuh badan.
pastikan wajah dibersihkan setiap hari dan jangan lupa gunakan pelembap 
untuk tubuh pula,rajin2 sapukan lulur atau body scrup dan jaga kelembapan kulit
dengan body  lotion atau body butter.
cuba: sapukan baby oil pada kulit tubuh

* rambut indah
rajinkan diri untuk membuat rawatan rambut seperti creambath
atau hair spa di rumah atau di salun.jangan biarkan rambut berminyak
dan kusam.apatah lagi berkelemumur! cuba: ikat rambut panjang you all tu
tinggi2 ke belakang,leher jinjang yang terlihat confirm menarik mata memandang!

* bibir merekah
walaupun bibir tebal seperti angelina jolie nampak seksi tetapi tu tak
bermakna bagi you all yang mempunyai bibir nipis tidak menarik .janji untuk
kelihatan comel pastikan bibir tidak kering dan sentiasa glossy !
cuba: sapukan lipstick merah untuk acara makan malam 

*mata memukau
mata juga antara bahagian yang paling penting yang ada pada diri kita.
jangan tinggalkan rumah tanpa mascara atau eyeliner pada mata.sekurang
kurang nya biarlah mata tu kelihatan hidup dan bersinar
cuba: pakai bulu mata palsu.confirm kelihatan makin seksi dan cute !!

*pinggul
daerah yang menjadi identiti kepada seseorang dan juga menjadi titik fokus
pada mata yang memandang .but kalau tersalah memilih seluar aset yang satu ni
boleh hilang fungsi nya.sempurnakan bentuk pinggul dengan pakaian dan seluar
yang bersesuaian !

cuba: pakai top yang labuh higga menutupi bahagian pinggul bagi yang memiliki
pinggul besar. sementara yang memiliki pinggul kecil boleh memilih top paras
pinggang

*alis mata
pastikan kening mata anda sentiasa rapi,jika alis mata itu terlalu nipis
gunakan sahaja pensel mata untuk membentuk kening.
cuba: gunakan sahaja mascara separuh kering dan sapukan pada kening

* bentuk tubuh ideal
hasilnya tidak boleh dimiliki dalam masa yang singkat .mesti bersabar dan
mempunyai disiplin yang tinggi tetapi hasil nya bagus untuk kesihatan dan
membentuk tubuh yang cantik!
cuba: sit up 100 kali sehari,perut makin ramping dan paster tubuh ketika
jalan semakin baik

* perfume menggoda
pilih perfume yang bersesuaian dengan character peribadi you all tetapi
jangan lah  memilih perfume yang baunya begitu menyengat.sakit hidung orang yang
mencium nya nanti 
cuba: semburkan perfume yang beraroma agak tajam atau sedikit menggoda untuk
malam atau acara berpesta.

* kaki seksi
perkara yang paling cepat untuk you all transformasidiri
nak jadi tinggi ? bukannya susah.sarungkan jer high heels.kan mudah?
cuba: pilih high heels dengan tali yang nipis atau pun jenis gladiator! mesti memukau !

hee comel ! :*


sumber dari majalah yezz !
anda harus beli 

Jangan lupa tinggal link blog di komen atau shoutbox :)

3 Itik gebo-gebo:

COTTON LADY berkata...

aiiisshhhh,xreti ler nk plih bau perfume,slalu sangak my sis yer,hehhhe

haziq mimie berkata...

hahha sye rse lagi elok kalaw awaq plih perfume yang awak rse slesa dgan bau dye :) nnti xde laa awq skitt idung bau prfume sndri haha! :P

lazu iana berkata...

tengs y..
Artikelnya menarik n moga membantu juga buat pembaca yg lainnya
oya klo untuk kaos kaki muslimah saat ini sperti apa y..

 
Blog ini telah diubah suai oleh Fyra Zaidi