Hilangnya Kebebasan

Assalammualaikum ~

Apa khabar anda semua ! Lama dah aku tinggalkan zaman blogger aku
ni. Dah lama tak singgah blog hangpa semua ye dok ?
Maklumlah I dah SPM , so memang jarang bebenor nak pegang laptop
ni . Tak macam tahun lepas , non stop pegang laptop . Kehkehkeh .

Sekarang ni kalau aku pegang laptop pun time ada cuti panjang macam
hari ni sebab cuti Raya Cina . Kalau time sekolah aku pegang memang
kena pandang semacam dari ayah aku lah .

Pada awal tahun ni , pelajaran Form 5 boleh lah aku faham sikit daripada
tak faham langsung .

*Kat rumah aku ada bunyi mercun kuat*
*Idea hilang serta merta*
* Puih *

Aku nak melawat blog hangpa memang tak boleh lama2 lah pasal aku
kena had kan waktu aku guna laptop ni . Lagipun aku tak faham apahal
line sekarang ni teruk dia kemain . Rasa nak maki pun ada juga .

Masuk form 5 ni , aku kena pakai baju PRS  (Pembimbing Rakan Sebaya)
yang baju warna Purple tu . Harooom . Aku tersalah beli kain warna biru
gelap (Kain sekolah rendah) sepatutnya warna hitam . Then cikgu aku dengki
pi tegur . Tsk tsk .

Jujur sekarang ni aku dilemma . Aku tak tahu nak ambil jurusan apa yang baik
untuk aku . Serious aku macam tak tentu arah . Buat masa ni aku cuma berminat
nak ambil jurusan musik , media and pelancongan je. Yang lain memang aku tak
terfikir apa2 . Susahnya form 5 ni .

Baiklah disini aku ingin mengucapkan TERIMA KASIH kepada yang masih
melawat blog aku (Kalau ada) . Untuk maklumat korang , aku ada Novel baru
selepas cerita Cinta Remaja dulu . Tapi baru separuh siap , dan operasi menulis
sudah pun tergendala dek kerana SPM .

InsyaAllah lepas SPM , aku akan aktif sepenuhnya dengan blog ni . Mana tahu,
boleh terkenal . Wakakakakka (Publisiti murahan)


HAPPY CHINESE NEW YEAR ! GONG XI FA CAI ! 
Jangan lupa tinggal link blog di komen atau shoutbox :)

4 Itik gebo-gebo:

Razil Tahir berkata...

wah! tahniah! Aku dulu time form5 kena jadi presiden PRS. Tak best langsung... Hahahah

Kalau tak sure nak amek course apa, try la mintak tolong unit kaunseling. Kan ada ujian personaliti la kerjaya la ape la... It helps a lot taw.. :)

Papepun, good luck SPM!! XD

Nurulee berkata...

Good luck. Gong xi fa cai!

Farhanah Mokthar berkata...

good luck for SPM dear :)

Zaf98 berkata...

huhuuu~ nanti update banyak2 tau kak! rindu kat bl0g akak! dgn tuannya skali~ xD
good luck for SPM! :D

 
Blog ini telah diubah suai oleh Fyra Zaidi