Penipuan Maklumat .

Assalammualaikum ~

Dah lama aku tak update blog kan . Mwihihihi.
Nak kata busy tak pon . Cuma idea di kotak fikiran
aku ni tak muncul-muncul . Apa boleh buat ~

Kali ni aku nak cerita pasal satu masalah yang memang berleluasa
dalam kehidupan laman sosial kita pada masa kini .

Aku fedup kadang-kadang tengok penipuan maklumat
yang sememangnya berleluasa dalam laman sosial .
Lagi-lagi kalau dapat maklumat tu kat orang yang agak 'lurus'
pergi percaya 100% lagi lah teruk padahnya .

Kita ni kena sedar tak semua yang orang type kat laman
tu betul . Facebook , twitter malah blog pun sama .
Tak semuanya 100% betul . Pasti ada yang diorang tokok tambah.

Paling tak tahan kalau ada yang menipu pasal hal hukum agama
semua tu . Haih . Lifeless .

Kadang-kadang kalau aku ketawa je baca apa maklumat yang
diorang bagi tu . Sebab sudah terang lagi bersuluh ianya tak
masuk akal .

Tolonglah .. kalau kita membaca sesuatu maklumat tak kira
dimana pun , Facebook , Twitter etc . Selidik dulu . Sebelum
percaya bulat2 dan sebarkannya. Bila dah tersebar tak memasal
semua jadi huru hara  .

Pipopipopipopipopipopipopipopipopipopipopipopipopi

TAHNIAH ZIZAN RAZAK DAN MATLUTHI SEBAB 
MENANG AWARD KAT SHOUT AWARD !!

TERIMA KASIH SEBAB MENGUNDI . Cara aku cakap thanks
macam aku je yang menang award tu  . Pfffft .



Jangan lupa tinggal link blog di komen atau shoutbox :)

3 Itik gebo-gebo:

Nurulee berkata...

Tahu takpe. Byk sangat dah benda yg tk betul org sampaikan sekarang ni. ish ish,

Syakilla kebebeh berkata...

seriusly aku pon dah lama tak hupdate blog nak bersawang dah...

O CIKTEDDY berkata...

kan3..kecelaruan maklumat betei =='

 
Blog ini telah diubah suai oleh Fyra Zaidi