MASTERLIST

DO NOT TAKE MY WORK WITHOUT PERMISSION
                                 

Siti terjumpa kawan baiknya yang lama menghilang iaitu Arif. Blushing , Anak yang Over protective , Cemburu dan baling bola berlaku.


Satu malam Keisya terlanggar seorang lelaki yang hot dan ada six pack abs. Panik dan takut Keisya membawanya ke rumah. Ops ?

 JANGAN JATUH CINTA

Eirman dan Alya berkawan sejak dari sekolah menengah lagi. Dalam hubungan mereka ada satu perjanjian . "Dilarang untuk jatuh cinta" antara satu sama lain. Mereka tidak kisah tentang perjanjian itu kerana lebih gemar menjadi kawan. Namun semuanya berubah apabila Alya terlibat dalam kemalangan.

SEPERTI AIR 


Amira mempunyai seorang abang yang bernama Asif. Sejak kecil lagi Asif menjauhkan diri daripada Mira dan membencinya. "Kau pembunuh!" itu yang dikatakan oleh Asif kepada Amira. Walaupun begitu, Amira tetap cuba untuk berbaik dengan abangnya . Dapatkah Amira berbaik dengan abangnya? Kenapa Amira dipanggil pembunuh ?BUTA
Mengisahkan tentang Amira , seorang gadis yang cantik dan bijak menjadi buta akibat daripada kemalangan. Sifatnya yang tidak suka bergantung harapan pada orang lain kadang kala merisaukan ibunya. Sewaktu dia pergi ke taman seorang diri, dia berjumpa dengan seorang lelaki bernama Haikal. Apa yang akan terjadi diantara hubungan mereka berdua?


REINCARNATION [1] [2] [3]

Pada zaman dahulu, terdapat sebuah negara bernama Nasturtium. Raja dan Permaisuri dikurniakan seorang puteri yang bernama Puteri Aryani . Kini menjelang umurnya 20 tahun, Puteri Aryani dipaksa untuk berkahwin dengan Putera Irham dari Negara Dandelion. Puteri Aryani terjumpa dengan tukang kebun di istana Farhad dan hubungan mereka semakin rapat. Farhad sering berikan bunga Gloxinia kepadanya dan meminta Puteri untuk mencari maksud bunga itu.  Putera Irham pula menyedari tentang hubungan Puteri Aryani dan Farhad. Adakah mereka akan bersama? Ingat...tak semua kisah dongeng akan berakhir dengan Happy Ending..
Haiqal memaksa Arina untuk berkahwin dengannya dan dia menuduh Arina sudah mengambil First Kiss nya! Tetapi Arina tetap menafikan perkara itu. Adakah benar Arina pernah mencium Haiqal walaupun mereka belum berkahwin ?


RODA DI PUNCAK

Kehidupan seorang pelajar perempuan yang belajar di Puncak Perdana. Setiap kali naik bus pasti nampak muka orang yang sama ! Namun pada satu hari, dia terjumpa dengan seseorang. Dan buat pertama kali juga dia tidak muaT melihat wajah lelaki itu berkali kali                                              

    MY ANGEL [1] [2]

Maya seorang ibu tunggal setelah bercerai dengan suaminya yang curang. Dia membawa diri tanpa memberitahu tentang keadaannya yang mengandung. Jauh dari bekas suaminya , dia dibantu oleh Syah kawan baiknya. Namun pada satu hari, bekas suaminya terjumpa dengannya membuatkan dia berasa tidak selesa. Mampukah Maya merahsiakan tentang anaknya itu? Apa yang Lukman mahukan dari dia?
Dua orang suami telah ditugaskan untuk menjaga 3 orang anak. Dua orang kembar dan seorang kanak2 lelaki. Sementara isteri mereka pula pergi bercuti . Apakah yang akan terjadi sepanjang hari mereka menjaga ?
SUAMIKU PEMBULI [1] [2]

 Siti dipaksa berkahwin dengan pembuli tegar No 1 nya ! Sejak dari kecil pembuli bernama Asyraf itu sering membulinya tidak kira apa jenis cara sekalipun ! Bagaimana kehidupan Siti selepas ini ? Adakah Asyraf mencintai Siti?

SI WEIRDO  [1] [2]

Aisyah seorang gadis yang periang dan selamba , bekerja di sebuah cafe. Pada suatu hari, ada seorang lelaki tiba-tiba sahaja mengajaknya berkahwin ! "Weirdo" itu tanggapan Aisyah terhadap lelaki itu. Lelaki yang bernama Amiru itu sentiasa datang cuba untuk menambat hati Aisyah. Sehinggalah suatu hari itu, dia berhenti datang serta merta membuatkan Aisyah merasa kehilangan dia..kemanakah si weirdo itu?


 Nurul bangun dan menyedari dia berada di dakapan seorang lelaki yang langsung tidak dikenalinya ! Lelaki yang bernama Zul itu mengatakan dia suaminya ! Dan terdapat banyak bukti yang mengesahkan perkara itu. Nurul diberitahu bahawa dia hilang ingatan dan cuba untuk selesakan diri dengan suaminya. Tambahan lagi, pada tiap malam dia terdengar suara memanggilnya . Suara siapakah itu? Betulkah itu suami Nurul ? SESUATU YANG HILANG

 Daniel dan isterinya Intan telah datang ke rumah anak yatim. Disitu mereka telah berjumpa dengan seorang budak perempuan bernama Sarah. Mereka menghabiskan masa bermain dengan Sarah. Sewaktu Sarah memanggil Intan panggilan "Mama" dan Daniel "Papa", Intan dan Daniel kelihatan resah. Namun dalam keadaan terpaksa mereka pergi dari rumah anak yatim itu. Kenapa Daniel dan Intan kelihatan resah sewaktu melihat Sarah?JANJI  [1] [2]

 Aqram dan Isma sudah lama bercinta malah sudah berjanji akan berkahwin apabila semuanya sudah selesai. Namun perkara buruk berlaku apabila ayah Aqram meminta Aqram berkahwin dengan anak kawan syarikatnya, Sally. Bertambah buruk apabila Aqram diugut oleh Sally supaya menerimanya. Aqram kemudian dipaksa untuk putus dengan Isma. Adakah janji mereka akan berjaya ditunaikan?

SAMPAI BILA 


 Sofea dan Syahrul merupakan kawan baik. Syahrul seorang yang sentiasa bertukar tukar pasangan. Sofea pula dalam diam jatuh hati pada Syahrul. Namun dia tidak berani mengambil risiko kerana risau bertepuk sebelah tangan. Namun sampai bila Sofea dapat bertahan ?


BUKAN DIA 

Narsha dan Akmal sepasang suami isteri yang masih lagi mempunyai cahaya mata. Kehidupan mereka bahagia dan penuh romantik sehinggalah Narsha mula curiga dengan tingkah laku Akmal. Akmal sering pulang lewat dan sering bercakap tentang wanita lain iaitu Laila, secretary Akmal . Mampukah Narsha menyelamatkan rumah tangganya?
Sambungan daripada Bukan Dia. Kini Narsha mempunyai sebuah syarikatnya sendiri ditemani oleh Amir sahabat baiknya.Narsha berjumpa semula dengan Akmal dan dia mula merasakan sesuatu. Akmal hendak merujuk semula dengan Narsha. Adakah Narsha akan terima? Atau Amir akan melindunginya sekali lagi ?
 123 TOLONG BANGUN

 Mia seorang kanak-kanak yang berusia 7 tahun . Mempunyai sakit membuatkan dia diletakkan di hospital. Disitu dia mengenali Danish yang bercita cita ingin menjadi pilot. Tercapaikah hajatnya?
x

BAYANGAN

 Khairul seorang lelaki bekerjaya yang sentiasa busy dengan kerja. Mempunyai seorang tunang . Namun hubungan dan kehidupannya tidak sesempurna yang disangka. Walaupun mempunyai kerjaya, Khairul tetap berasa tidak bahagia. Dia juga mempunyai masalah dengan tunangnya. Setiap hari dia akan bangun dan meminta maaf kepada ibubapa dan tunangnya. Namun mereka semua tidak mempedulikannya. Kenapa ?

  
CURRENTLY EDITING THE WHOLE NOVELJangan lupa tinggal link blog di komen atau shoutbox :)

0 Itik gebo-gebo:

 
Blog ini telah diubah suai oleh Fyra Zaidi